ssstt shiatsu

 Ssstt !!! Shiatsu!!!

 

People will never forget how you made them feel 

 

I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel...

                                                                                                          Maya Angelou

Inspiratie

Een Shiatsubehandeling kan vergeleken worden met een automatische update van de geestelijke en lichamelijke toestand van het lichaam. Het lichaam maakt vervolgens een zelfscan en zal in de vorm van een zelfgenezingsproces, onze zelfgenezende innerlijke kracht, een onderhoudproces beginnen voeren.

 

Deze lichamelijke reactie vloeit voort uit de drukpuntmassage gericht op de acupunctuurpunten en het stimuleren van tsubo’s en meridianen.Onze realistische denkwereld zorgt ervoor dat we naar de dokter gaan als we ziek zijn, alternatieve en Chinese geneeskunde is erop gebaseerd dat we ons lichaam eerder preventief gezond dienen te houden om niet ziek te worden. 

 

We geven op deze wijze meer weerbaarheid aan ons lichaam.

 

Wij laten ons lichaam te geregeld in een reservemodus werken, niet elk lichaam kan deze constante vorm van overdrive, spanning en stress aan.

 

Onze gezondheid is essentieel, u goed voelen op elk niveau is in onze maatschappij niet meer vanzelfsprekend. Daarom dienen we ons bewust te zijn van de noodzaak van correcte voeding, regelmatig beweging en de nodige ontspannende behandelingen. Dit inzicht is de link tussen al mijn verschillende activiteiten.

 

Massage wordt al eeuwenlang gebruikt om gezondheidsproblemen te voorkomen en te genezen.Bijna iedereen die ergens pijn heeft, wrijft hier instinctief met zijn handen overheen om de pijn te verlichten. Dit is precies wat men ook met massage doet.

 

Door de eeuwen heen zijn, vanuit dit basisprincipe van aanraking, allerlei theorieën en massagetechnieken ontstaan. Shiatsu is er daar één van !!